Contact met de Godheid waar zekerheid uit voortvloeit

 

     Onderzoek wijst uit dat kinderen die wat langer konden wachten op een snoepje later succesvoller waren dan de kinderen die het snoepje meteen hadden gepakt. Wie zich kon beheersen, presteerde op allerlei vlakken beter.

 

     Dat er aan de uitkomsten van dit onderzoek aan alle kanten wordt gemorreld, voorkomt niet dat zelfdiscipline een haast heilige status heeft gekregen. Om in het leven iets te bereiken, is discipline nog belangrijker dan talent, geluk en intelligentie. Keer op keer zie je in onderzoeken dat 'een meedogenloze vastberadenheid' het verschil maakt tussen slagen en falen.  

 

     Veel goede eigenschappen kunnen door een teveel,  omslaan in iets slechts  – zo kan een teveel aan moed roekeloosheid worden en zuinigheid ontaarden in gierigheid – maar voor zelfdiscipline blijkt dat niet te gelden, want daar kan je niet genoeg van hebben.

 

     Anderen zijn van mening dat een tekort aan zelfdiscipline je alleen maar in de problemen kan helpen. We hebben het nodig om iets af te kunnen maken, onszelf niet ziek te maken door overmatig drinken of eten of om ons fatsoenlijk te gedragen. Maar er is volgens hen maar weinig bewijs dat veel zelfdiscipline goed voor ons is. Sterker nog: een hoge dosis zelfdiscipline is volgens hen de dood voor lol en spontaniteit. Het maakt het leven minder intens en rijk. Op een mooie zomerdag besluiten eerder te stoppen met werken om met je kinderen ijs te eten in het park is misschien niet verstandig, maar wél heel leuk.

 

     Anderen zijn van mening dat een ijsje eten je kortstondig een verkoelend gevoel geeft. Zodra het in de maag arriveert verwarmt het lichaam de vloeistof om de algemene temperatuur constant te houden. Dit zorgt volgens hen niet voor afkoeling. Een glas ijswater of andere ijskoude dranken werken volgens hen hetzelfde. Ze zijn wel erg belangrijk om je vochtbalans op peil te houden, maar voor afkoeling zorgt het niet, sterker zelfs, je kan het alleen maar warmer krijgen omdat je lichaam energie nodig heeft en gebruikt om het koude vocht te verwarmen. Daarom drink ik alleen koud omdat het mij een kick geeft.

 

     Wat mij een blijvende kick bezorgd is mijn switch naar een andere cultuur. (1) Oké, ik sta bekent dat ik met alle winden meewaai, maar achteraf gezien was dat alleen maar om af te vinken wat het niet was. Inmiddels is switchen al negentienjaar niet meer voorgekomen. Mijn slogan is nu: "Eenmaal iets goeds gekregen, nooit meer wat anders."

 

     Ik heb nu een levensverbetering  en als ik tot het einde volhard, wat er ook op mijn pad komt, ja zelfs tot in de dood, dan heb ik een belofte die zijn weerga niet kent. Op een dag in de eeuwigheid kan ik dan aansluiting vinden met de Godheid, om ook als een god te mogen worden.

 

     Velen zullen zich afvragen of het nu echt in mijn bol is geslagen, wat op enorme vage veronderstellingen berust, omdat van niemand bekent is daar ooit in geslaagd te zijn geweest. Mijn antwoord is dat dit uit hedendaagse openbaringen blijkt en omdat ik mij hou aan alle egards, de heilige Geest - het derde lid van de Godheid - dit aan mij geest getuigt. Mijn geest is namelijk in de eeuwigheid door de Godheid voortgebracht, waardoor ik een goddelijk potentieel in mij draag en communicatie met de Godheid tot de mogelijkheden behoort, waar voor mij een zekerheid uit voortvloeit die zijn weerga niet kent. (2) En dit is mijn getuigenis in naam van Jezus Christus. Amen.

 

(1. 'De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen', in de volksmond ook wel laatdunkend de Mormonen genoemd.)

 

(2. Laat u voorlichten door de priesterschapsdragers van genoemde kerk in 1.)