Een eensgezindheid die wij nergens zo hebben gevonden

 

     Ik ben de laatste tijd meer zeker over mezelf. Daarom regel ik alles zelf, behalve wat met de huishouding te maken heeft. Niet dat ik dat niet kan, want ik heb tussen mijn drie echtscheidingen door, mezelf altijd in mijn eentje moeten redden. Ik heb dus nooit aan mijn naasten hoeven vragen of ze mij met het regelen van dingen konden helpen. De enige reden waarom ik vrijwel niets doe aan de huishouding, is het feit dat mijn vierde lieveling niet tevreden is op de manier hoe ik dat doe. Nu is er wel een fenomeen wat er voor zorgt dat er ook geen meningsverschil bij ons te bespeuren valt. De wijze waarop mijn vrouw de huishouding bestiert vind ik ook goed, dus laat ik haar daarin volkomen vrij. Ik krijg elke avond van haar een heerlijk bord warm eten waar ik zeer tevreden over ben en vlak haar toetjes niet uit. Tijdens een toetjeswedstrijd in ons kerkgebouw is zij toen daar de winnaar van geworden.

 

     Verder voel ik mij sterk gezegend omdat ik de laatste achttien jaar niet meer onzeker ben geweest en vrijwel niet geïrriteerd ben geweest door tegenstrijdige gevoelens, omdat ik nu precies weet wat ik wil en daar ook volmondig voor uit kom. Sterker zelfs: Als ik het gevoel heb iets te melden te hebben, maar er niet naar mij wordt geluisterd, dan is mijn lieveling in een spelletje verzonken op haar IPhone waardoor ik het signaal krijg daar niet het juiste moment voor gekozen te hebben.

 

     Als het nodig is maak ik duidelijk wat op dat moment voor mij belangrijk is. Ik geef dan kordaat en krachtig exact aan wat ik wil en maak mijn gevoelens kenbaar. Ik laat ook tijdens het schrijven van mijn columns regelmatig mijn gedachten gaan over al die dingen die ik in het verleden  heb gedaan waar ik trots op ben. De laatste achttienjaar evalueer ik elke dag mezelf in mijn avondgebed en kijk ik naar de aangelegenheden waar ik trots op ben met de wetenschap dat God met trots naar mij is vervult.

 

     Nu (1) is het zelden dat een gevoel mij bedriegt. Ik zal dat verduidelijken met een voorbeeld. Mijn lieveling en ik zijn pas verhuisd naar een seniorencomplex i.v.m. mijn ouderdomsgerelateerde klachten. Onze twee katten zijn uiteraard met ons mee verhuisd. Nu mochten de katten in ons oude huis lekker de tuin in. Omdat wij nu in een appartement wonen is dat niet meer mogelijk. De katten doen het goed wat de aanpassing betreft, maar liggen regelmatig met elkaar te vechten met een gekrijs waar je u tegen zegt. We hebben dus een kat weg moeten doen.

 

     Er reageerde een man op onze advertentie. Toen hij samen met zijn dochter van tien jaar op tweede paasdag de kater kwam ophalen (2) en uit zichzelf met € 50,- over de brug kwam, toen heeft dat meisje met de kat gespeeld en uit dat gesprek is voor mij komen vast te staan dat het met onze kater helemaal goed gaat komen. Wij hebben onze andere poes daarmee een dienst bewezen, want zij had het meest onder de situatie te lijden.

 

     Mijn machteloosheid waar ik heel veel psychiatrische hulp bij nodig heb gehad, is achttienjaar geleden als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik ben toen namelijk voor de laatste keer (3) geswitcht naar een eeuwig denkende cultuur. (4) In het wereldse had ik het niet gevonden. Nu hebben wij ons huwelijk voor tijd en alle eeuwigheid in de tempel laten verzegelen en genieten wij saampies al veertien jaar van een eensgezindheid die wij nog nergens zo hebben gevonden (5) in Jezus Christus naam. Amen.

 

 

(1. Na mijn vijfenvijftigste levensjaar.)

 

(2. Met een nieuwe vervoersdrager waar de kater in kon.)

 

(3. Ik ben geboren in een Rooms-katholiek gezin en heb het 'weet ik niet' daarna gezocht in de Nederlandse rechtsstaat, in het Hindoeïsme, in de reïncarnatie filosofie, in het kapitalisme, in het liberalisme, in de Islam en in de Jehova Getuigen.)  

 

(4. 'De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen', in de volksmond ook wel de Mormonen genoemd.)

 

(5. Laat u voorlichten door de priesterschapsdragers van genoemde kerk in 4.)